úterý 9. února 2021

Program

Vaše slova podpory i četné vzkazy, dopisy, emaily, telegramy, telegrafy, telexy, tamtamy, ba holubi nám dodávají každodenní energii a moc za ně děkujeme. Zvlášť za ty holuby. Omlouváme se, že nestíháme všem odpovídat individuálně, ale již jsme angažovali PR agenturu, která s Vámi nadále bude botovat. 

Na základě Vaší neuvěřitelné a až stopětiprocentně pozitivní odezvy jsme se po dlouhých diskusích a váhání rozhodli zrušit původní předsevzetí a založit nepolitické sdružení, se kterým se chystáme kandidovat do voleb. Asi parlamentních. Když ne v ČR, tak někde jinde. Když může Šlachta, dáme i my. Podotýkáme, že nemáme žádné politické ambice, jen cítíme jasnou potřebu něco udělat pro lidi a naši milovanou zemi. ZimbabweGruzii. Českou republiku.

Politický program našeho nepolitického sdružení je stručný, jasný a transparentní a obsahuje pouhých deset bodů. Ve Vašem zájmu, v našem zájmu a zájmu naší krásné, české země se zasadíme o:

1) Více českého ledu na českých zimních rybnících, 
2) Méně větru při vylézání z české vody,
3) Zákaz nuceného krmení českých otužilců, 
4) Pivo v každé české hospodě,   
5) Konec tyranie českých politiků a úředníků, spravedlnost pro většinu,
6) Ne ponorkám na českých silnicích, 
7) Ne rouškám pod českou vodou, 
8) Ne přijetí bahtu, forintu či randu,
9) Zvýšení minimální české mzdy na 30 tisíc měsíčně, kvartálně, či pololetně v závislostí na stavu veřejných financí a míře hyperinflace,
10) Nepodmíněný příjem pro každou českou rodinou ve výši sto tisíc českých korun,
10) Zavedení tarifů na veškeré české zboží dovážené, vyvážené, povalující se, či jinak nechtěné, abychom ochránili český průmysl a zemědělství,
10) Zlevnění českých knihovnických poplatků a vstupenek do českých botanických zahrad,
10) Větší dárky pod českými vánočními stromky,
10) Svobodu volby namotávat české špagety jakýmkoli směrem,
10) Zavedení českého trestu smrti zesměšněním.

Vycházíme primárně z ultrakonzervativního pojetí liberalismu a z lidskostí pohrdajících humanistických idejí, stojících na pevných základech ateismu tak silného, že nás zaň asi Pán Bůh potrestá. Zároveň si zakládáme na deseti flexibilních zásadách, ze kterých v žádném případě nehodláme slevovat či je jakkoli modifikovat:

1) Nikdo Vám nedá víc, než my Vám můžeme slíbit,   
2) Myslíme si přesně to, co Vy, a souhlasíme s Vámi, 
3) Pokud se Vám něco nedaří, můžou za to všichni ostatní kromě nás, 
4) Jsme percizní a exatkní, 
5) Kdo neskáče, nemá důvod, 
6) Koupání ve studené vodě nestimuluje jen mozek,
10) I lobotomie může být řešení.

Zároveň říkáme ne kapitalismu, socialismu, komunismu, relativismu, realismu, revizionismu, primitivismu, regionalismu, lokalismu, absolutismu, optimismu, defétismu, konstruktivismu, objektivismu, subjektivismu, existencialismu, historicismu, modernismu, singularismu, pluralismu atd. 

Bojujeme za Čechy Čechům, francouzák Francouzům, ruské vejce Rusům, španělskou chřipku Španělům, bruselskou kapustu do polévky a český prasečí ovar na Hrad. 

Protestujeme proti všem skupinám obyvatel, které zrovna nemáte rádi, bez ohledu na národnost, rasu, vyznání či politickou příslušnost. Protože jsme tolerantní.

Etiam, et nos, humiles, Brute.

Kompletní znění našeho programu naleznete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat